4 portioner/16 stk. minipizza
Ingredienser
200 g hakket kylling
Blomkålsbunde
900 g blomkål
2 fed hvidløg
100 g revet cheddar
Tomatsauce
100 g rødløg
Evt. 2 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
1 flaske/500 g tomat passata
1 tsk. salt
Toppings
100 g revet mozzarella
Majs, ærter, cherrytomater, squash, rødløg, peberfrugt, gorgonzola, champignons osv.
Tilberedning: Del blomkål i buketter og kog den i vand i ca. 20-25 minutter, indtil buketterne er helt møre. Hæld vandet fra og lad blomkålen afkøle. Læg dem derefter på et rent, tørt vistestykke. Saml enderne på viskestykket og pres væden ud af blomkålen. Blend blomkålen i en blender. Læg blomkåls-massen i en skål og rør den med presset hvidløg og revet cheddar.
Læg ”dejen” på en bageplade beklædt med bagepapir i 16 små flade pizza-bunde, og bred dem ud så de er ca. 10 cm. i diameter. Bag dem i ovnen ca. 15-20 minutter ved 175⁰C til de er gyldne og sprøde i kanten.
Svits rødløg, presset hvidløg og oregano i olie ca. 1 minut og tilsæt så tomatpasta. Kog saucen op og smag til med lidt salt.
Fordel nu 1 spsk. tomatsauce på hver pizzabund, og drys med mozzarella. Fordel kyllingekødet på pizzaerne og pynt til sidst med din favorit toppingen. Drys evt. med ekstra oregano.
Bag pizzaerne i ovnen ca. 10 minutter ved. 225⁰C.
Server straks mikropizzaerne som en let frokost, forret, snack, eller som et større måltid med en god fyldig salat.