Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Gammeldags stegt medister med rabarberkompot og hjemmelavet agurkesalat

4 personer

Ingredienser
1 bakke kyllingemedister fra Danpo
Olie til stegning
800 g. kartofler, gerne nye med skind

Rabarberkompot
300 g. rabarber skåret i stykker. (frosne kan også bruges)
100 g. sukker
1 spsk. vand

Agurkesalat
2 dl. eddike
1 dl. vand
4 spsk. sukker
Salt og kværnet sort peber
1 agurk skåret i tynde skiver

Brun sauce
30 g. smør
1 lille løg hakket
2 dl kalvebouillon
2 dl. piskefløde
Saucekulør
Salt og kværnet peber


Tilberedning
Kom rabarber, sukker og vand i en gryde. Kog det ved svag varme under låg i ca. 10 min. Lad kompotten køle af.
Kom eddike, vand, sukker samt salt og peber i en gryde. Kog det, til sukkeret er opløst. Tilsæt agurker og afkøl salaten.
Lad smørret smelte i en gryde. Tilsæt løg, og svits det til det er blankt. Hæld bouillon og fløde ved, kog saucen op og smag til. Juster farven med kulør.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Steg imens medisteren på en pande i lidt olie. Skær den ud i portionsstykker og server med rabarberkompot, agurkesalat, brun sauce og kogte kartofler.