4 portioner
Ingredienser
450 g Danpo hakket kylling
2 tsk. salt
1 gulerod, revet
1 løg, finthakket
1/2 tsk. kardemomme
1 liter hønsebouillon (vand og 2 terninger) til kogning
Løg og æble kompot
2-3 æbler
2 løg
1 spsk. smør
1 spsk. karry
Sauce
50 g smør
50 g mel
5 dl kogelage (tages fra bouillionen)
2 dl fløde
1 spsk. karry
1 spsk. mild currypaste
Salt og peber
Tilbehør
Kogte byg- eller speltkerner
Tilberedning: Rør det hakkede kød sejt med salt. Gerne i en foodprocessor. Tilsæt revet gulerod, løg og kardemomme.
Kog bouillion op. Form boller af farsen og lad dem simre i bouillonen i ca. 20 minutter.
Æblekompot: Skær æbler i kvarte, fjern kernerne og skær dem og løg i både.
Steg æbler og løg i smør i en gryde til de er møre. Tilsæt karry og vend det hele godt sammen. Tag æbler og løg op af gryden og tilbered saucen i samme gryde.
Sauce: Smelt smør og rør melet i. Pisk kogelagen i lidt ad gangen og tilsæt fløde og karry. Lad saucen simre i 10 minutter og tilsæt boller, æbler og løg.
Server med kogte byg-eller speltkerner.
Go ide
Du kan også koge kødbollerne - hvis du koger dem i bouillonvand giver det ekstra god smag!