4 portioner
Ingredienser
Ingredienser:
Kyllingebøffer:
450 g Danpo hakket kylling
3 forårsløg
100 g spinat, optøet og vredet fri for væde
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørrer basilikum
100 g fetaost
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Fedtstof til stegning
Tzatziki:
1 stor agurk
3 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
evt. 1 spsk. risvinseddike til sushi (eller 1 spsk. vineddike rørt med 1 tsk. sukker)
Salt og friskkværnet peber
Frisk dild
Tilbehør:Råstegte kartofler stegt med olivenolie, soltørrede oliven og tørrede krydderurter
Tilberedning: Start med kartoflerne. Vend kartoffelbåde sammen med olivenolie, krydderier og soltørrede oliven. Steg dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°.
Kyllingebøffer: Kom hakket kylling i en skål. Snit forårsløgene fint men gem lidt af det grønne til at pynte med. Hak spinaten og bland den med forårsløg, hakket kylling, krydderier og smuldret feta.
Form 4 store bøffer og steg dem på en pande i lidt fedtstof.
Tzatziki: Del agurken i to på den lange led og skrab alle kernerne ud med en teske. Riv resten at agurken groft og pres væden fra.
Smag græsk yoghurt til med hvidløg, risvinseddike, salt og peber. Vend den revne agurk i og pynt med dild.
Go ide
Du kan også bruge bøfferne til en lækker og smagfuld burger. De er også gode på grillen serveret med en fyldig sommersalat med fx nye kartofler, krydderurter, grønne salater, asparges og nye ærter.