4 portioner
Ingredienser
4 kyllingeburgerbøffer
15 g gær
2 dl lunkent vand
¼ tsk. salt
2 dl. rugmel
2-3 dl. hvedemel
8 radiser
8 små tomater
1 gulerod
2 dl. kogte spelt kerner
1 tsk. finthakket rød chili
1 spsk. olie
1 fed presset hvidløg
100 g frisk salat, f.eks. frissé
4 spsk. salat mayonnaise
1 dl. friske spirer, f.eks. lucernespirer eller bønnespirer
Tilberedning: Steg kyllingebøffer efter anvisning på emballagen. Du kan naturligvis også vælge at lave dine bøffer af en rørt kyllingefars.
Rør gær ud i lunkent vand, og tilsæt salt. Rør rugmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, og stil den til hævning ca. 45 minutter.
Ælt dejen igennem igen, og del den i 4 stykker. Hvis dejen klister, så tilsæt lidt mere mel. Rul hvert stykke ud til en meget flad bolle med en kagerulle, og læg stykkerne på en plade med bagepapir.
Tænd ovnen på 230ºC varmluft og bag pitabrødene 5-6 minutter.
Hak radiser, tomater og gulerod i meget små stykker, og bland det med speltkerner, rød chili, olie og hvidløg. Lad salsaen trække lidt inden servering.
Fyld de lune pitabrød med salatmayonnaise, salatblade, kyllingebøf, spirer og knasende salsa.
Server evt. pitabrødene med ekstra salat som tilbehør og en frisk yoghurtdressing med krydderurter.