Logo

Kyllingelår med squash-bruschetta, grillede snackgrøntsager og gurkemeje-aioli


4 Portioner

8 færdigstegte underlår med salt og peber 

4 store skiver landbrød

1 fed hvidløg
1 squash
1 spsk. olivenolie
15-20 cherrytomater, gerne forskellige farver
50 g ruccola
4 spsk. frisk basilikum
Balsamico glaze
Friskkværnet peber

4 små snackpeber eller 2 alm. snackpeber
1 fennikel
1 bundt grønne asparges
6-8 forårsløg
8 små gulerødder
1 spsk. olie
1 tsk. salt

2 æggeblommer
1 tsk. æblecidereddike
1 tsk. honning Dijon sennep eller anden sød sennep
1 spsk. friskrevet gurkemeje
½ tsk. fintrevet citronskal
1 dl. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
Salt, peber

 

Kyllingelår med squash-bruschetta, grillede snackgrøntsager og gurkemeje-aioli

Tilberedning:

Tilbered underlår efter anvisning på emballagen.

Grill brødskiverne til de er let gyldne og sprøde. Skær hvidløget over og gnid det på det ristede brød. Skær squash i meget tynde skiver, fordel skiverne på brødet, og dryp med olie. Læg brødene på grillen, 2-3 minutter. Tag brødene af varmen, læg tomatskiverne på, og pynt med ruccola, frisk basilikum, balsamico glaze og friskkværnet peber. Skær brødet i slices lige inden servering.

Skær fennikel i kvarte og fjern det yderste af stokken. Pensl snackpeber, fennikel, asparges, forårsløg og gulerødder med olie og drys med lidt salt. Grill grøntsagerne 5-7 minutter, til de har taget lidt farve, men stadig har bid og sprødhed.

Læg æggeblommerne i bunden af et højt glas, og tilsæt eddike, sennep, gurkemeje og citronskal. Hæld forsigtigt olien på, så den lægger sig øverst. Kom så en stavblender ned i bunden af glasset og blend et par sekunder ad gangen, indtil massen samler sig og tykner. Smag til med salt og peber.

Server kyllingelår med squash-bruschetta, grillede snackgrøntsager og gurkemeje-aioli, samt evt. kogte nye kartofler.