4 portioner
Ingredienser
Kyllingebøffer
1 pakke kyllingeburgere med BBQ
Ciabattaboller
25 g gær
2 dl. lunkent vand
½ tsk. salt
75 g finthakket spinat
1 æg
25 g smeltet smør
125 g durum hvedemel
Ca. 300 g hvedemel
Grillede grøntsager
1 lille squash
1 stort rødløg
2 peberfrugter, gerne forskellige farver
1 spsk. olie
1 spsk. finthakket frisk timian
1 tsk. salt
Dijon-mayonnaise
1 dl. mayonnaise
½ dl. grov Dijon sennep
Tomatkompot
300 g cherrytomater
1 løg
1 citron (skal og saft)
2 spsk. timian
1 spsk. olie
Øvrigt tilbehør
4 salatblade, f.eks. frissé- eller hjertesalat
Tilberedning:
Kyllingebøffer
Tilbered kyllingeburger med BBQ efter anvisning på emballagen.
Ciabattaboller
Udrør gær i vand, tilsæt salt, spinat, æg, smør og durum hvedemel og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør godt, gerne på maskine. Når dejen er blød og smidig og ikke klistrer, stilles den til hævning ca. 45 min. Form dejen til boller, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve ca. 15 minutter. Bag bollerne ca. 10 minutter ved 225°C
Grillede grøntsager
Skær squash og rødløg i skiver og peberfrugt i kvarte. Pensl grøntsagerne med olie, drys med finthakket timian og salt og grill grøntsagerne 5-8 minutter, til de er lidt møre, men stadig har lidt bid.
Dijon-mayonnaise
Rør mayonnaise med grov Dijon sennep.
Tomatkompot
Skær cherrytomaterne i halve, hak løget og riv 1 spsk. skal af citronen. Hak timian og bland tomater, løg, citronskal og timian med olie. Læg blandingen i en foliebakke og grill den ca. 30 minutter, rør jævnligt undervejs. Smag tomatkompotten til med citronsaft, salt og peber.
Smør ciabattaboller med Dijon-mayonnaise, læg herpå salatblade, kyllingeburgere med BBQ, grillede grøntsager og tomatkompot.