4 portioner
Ingredienser
Kylling
1 hel kylling med BBQ
Hvidløgsbrød
10 g gær
2 ½ dl. lunkent vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
Ca. 300 g hvedemel
2- 3 fed hvidløg
50 g smør (stuetemperatur)
1 tsk. oregano
2 spsk. frisk basilikum
Gulerodsfritter
8 gulerødder, gerne i forskellige farver
½ spsk. olie
½ tsk. salt
1 spsk. hakket persille
Chipotle-lime mayo
1 dl. mayonnaise
1 spsk. chipotle chilisauce
2 tsk. fintrevet limeskal
1 tsk. salt
Melonsalat
300 g vandmelon
300 g tomat
10-12 radiser
1 bdt. brøndkarse
100 g frisk mozzarella
1 dl. persille
½ dl. mynte
1 spsk. harissa
1 fed hvidløg
½ dl. olie
Tilberedning:
Kylling
Tilbered kylling med BBQ efter anvisning på emballagen.
Hvidløgsbrød
Udrør gær i vandet, tilsæt salt, olie og halvdelen af hvedemelet og rør det hele godt sammen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og rør godt, gerne på maskine i ca. 10 minutter. Når dejen er blød og smidig, og ikke klistrer, stilles den til hævning ca. 1 time. Del dejen i to stykker og rul dem tyndt ud (som en pizzabund).
Riv hvidløget meget fint og rør det godt sammen med smør og oregano og fordel smørret på bundene. Bag brødene i ovnen (250°C) eller på grill på f.eks. en pizzasten ved høj varme, til de er sprøde og gyldne, ca. 5-10 minutter. Drys med friskhakket basilikum ved servering og skær brødene i ud (som pizza-slices).
Gulerodsfritter
Flæk gulerødderne på langs og pensl med olie. Grill gulerødderne ved høj varme, til de har taget lidt farve. Tag dem af varmen og drys med salt og hakket persille.
Chipotle-lime mayo
Rør mayonnaise med chipotle chilisauce, limeskal og salt, og lad mayo’en trække mindst 20 minutter inden servering.
Melonsalat
Skær vandmelon og tomater i tern og radiser i tynde skiver. Hak brøndkarse og smuldr den friske mozzarella. Skær persille og mynte i strimler. Bland det hele godt sammen og anret i et fad.
Rør harissa med presset hvidløg og olie og dryp over melon-salaten, eller server det som tilbehør til salaten.
Server hel kylling med BBQ med gulerodsfritter, chipotle-lime mayo, melonsalat med harissa-olie og hvidløgsbrød.