4 portioner
Ingredienser
BBQ Spareribs
16 stk. BBQ spareribs
2 majskolber
Chilihumus
1 dåse kikærter
½ dl. vand
1 spsk. tahin
2 fed hvidløg
½-1 tsk. chilisauce
1 spsk. limesaft
½ tsk. paprika
½ dl. olie
Mynte yoghurt
300 g græsk yoghurt
3 spsk. finthakket persille
3 spsk. finthakket mynte
½ tsk. salt
1 tsk. limesaft
Grillede mini naanbrød
10 g gær
1 dl. lunkent vand
½ dl. mælk
½ tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1 spsk. sesamfrø
125 g fuldkornshvedemel
100 – 125 g hvedemel
½-1 spsk. olie til pensling
Tilberedning
Humus: Blend kikærter, vand, tahin, hvidløg, chilisauce, limesaft, paprika og olie godt sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk, og stil på køl.
Mynte yoghurt: Rør yoghurten med persille, mynte, salt og limesaft og stil på køl.
Naanbrød: Rør gæren ud i vand og mælk, og tilsæt salt, sukker og sesamfrø. Kom fuldkornshvedemel og ca. halvdelen af hvedemelet i, og rør godt sammen. Tilsæt mere mel lidt efter lidt, så dejen kan æltes uden af være for klistret. Lad dejen hæve ca. 1 time. Del dejen i små stykker, og tryk dem flade. Pensl hvert dejstykke med en smule olie og steg dem på grillen, til de er sprøde.
Grill BBQ spareribs efter anvisning på pakken til de er gennemstegte, og server med grillede majs, mini naanbrød, chilihumus, mynte-yoghurt og grillede majskolber.