Logo

Grillede balsamico-grøntsager, brød med krydret tomatchutney og sennepsmayo

4 portioner
Ingredienser:

Grillede grøntsager

1 dl. balsamico

¾ dl. olivenolie

3 spsk. finthakket persille

3 spsk. finthakket basilikum

3 fed presset hvidløg

1 tsk. salt

 

2 mellemstore squash, ca. 400 g i alt

250 g champignons

1 stor peberfrugt

1 stort rødløg

1 spsk. olie

100 g babyspinat

1 dl. frisk basilikum

1-2 spsk. balsamico glace

 

Brød med krydret tomatchutney

5 store tomater

1 stort løg

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 spsk. frisk timian

1 tsk. fintrevet citronskal

1 tsk. hakket frisk rosmarin (kan udelades)

½ dl rørsukker

2 tsk. salt

1 dl. hvidvinseddike

 

4 skiver groft brød

 

Sennepsmayo

1 dl. mayonnaise

½ dl. grov Dijon sennep

 

Kylling

Valgfrit stykke kylling evt. med BBQ-marinade

Grillede balsamico-grøntsager, brød med krydret tomatchutney og sennepsmayo

Tilberedning:  

Grillede grøntsager

Pisk balsamico, olivenolie, persille, basilikum, hvidløg og salt godt sammen. Skær squash i skiver på langs, champignons i halve, peberfrugt i kvarte og rødløg i kvarte. Kom grøntsagerne i en frysepose sammen med balsamico-marinaden, og lad dem marinere ca. 30 minutter på køl.

Tag grøntsagerne op af marinaden og lad dem dryppe lidt af. Sæt evt. champignons og rødløg på grillspyd, så de er nemmere at grille. Pensl grøntsagerne med lidt olie og grill dem, til de har taget farve. De skal stadig have lidt bid.

Lad grøntsagerne afkøle lidt og skær dem i mindre stykker. Anret dem på babyspinat og pynt med frisk basilikum og balsamico glace.

 

Brød med krydret tomatchutney

Skær tomaterne i grove tern og hak løg og hvidløg. Opvarm olien i en gryde og steg tomater, løg, hvidløg, timian, citronskal og rosmarin. Lad det simre ca. 20 minutter og tilsæt så rørsukker, salt og hvidvinseddike. Kog det hele godt sammen ved svag varme, ca. 1 time. Lad chutneyen afkøle helt inden servering.

 

Sennepsmayo

Rør mayonnaise med grov Dijon sennep.

 

Kylling

Tilbered kyllingen efter anvisning på emballagen.