Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Blåbærsalat, gulerodsfritter med chipotle mayo og grillede ostebrød

4 portioner
Ingredienser:

Broccoli-blåbærsalat

1 broccoli

150 g spinat

¼ cantaloup melon

100 g hindbær

100 g blåbær

25 g pistacie kerner

50 g feta

 

1 dl græsk yoghurt

1 spsk. mayonnaise

1 spsk. hvidvinseddike

½ dl. finthakket frisk dild

½ tsk. salt

 

Gulerodsfritter

8 gulerødder, gerne i forskellige farver

½ spsk. olie

½ tsk. salt

1 spsk. hakket persille

 

1 dl. mayonnaise

1 spsk. chipotle chilisauce

2 tsk. fintrevet limeskal

1 tsk. salt

 

Ostebrød

2 peberfrugter, gerne i forskellige farver

1 spsk. olie

1 spsk. finthakket basilikum

1 fed presset hvidløg

½ tsk. salt

Friskkværnet peber

 

1 baguette

125 g frisk mozzarella

1 spsk. balsamico glace

Basilikum til pynt

 

Kylling

Valgfrit stykke kylling evt. med BBQ-marinade

Tilberedning:  

Broccoli-blåbærsalat

Del broccolien i små buketter og læg dem i et dørslag. Overhæld med kogende vand og lad dem dryppe af.
Skær spinaten i mindre stykker. Bland broccoli og spinat og læg det i et fad. Skær cantaloup melon i små stykker eller lav små kugler. Fordel melon, hindbær, blåbær og pistaciekerner over salaten. Smuldr feta til sidst.

Rør græsk yoghurt med mayonnaise, hvidvinseddike, frisk dild og salt.

 

Gulerodsfritter

Flæk gulerødderne på langs og pensl med olie. Grill gulerødderne ved høj varme, til de har taget lidt farve. Tag dem af varmen og drys med salt og hakket persille.

Rør mayonnaise med chipotle chilisauce, limeskal og salt, og lad mayo’en trække mindst 20 minutter inden servering.

 

Ostebrød

Skær peberfrugt i halve og grill dem, indtil skindet er mørkt. Lad dem køle lidt af og fjern skindet. Skær peberfrugt-kødet i strimler og vend strimlerne i olie, finthakket basilikum og presset hvidløg samt salt og peber.

Skær baguette i skiver og grill skiverne, til de er sprøde og gyldne. Fordel mozzarella på brødskiverne og herpå peberfrugtstrimlerne. Pynt med balsamico glace og basilikum.

 

Kylling

Tilbered kyllingen efter anvisning på emballagen.