Logo

Sprød filo tærte med kyllingestrimler, spinat og feta

4 personer

Ingredienser

2 stk. Danpo kyllingefilet

1 løg

1-2 fed hvidløg

1 tsk. olivenolie

200 g. frisk spinat 100 g. feta (i blok)

3 æg

4 store ark filodej

Salt og peber

2 spsk. smeltet smør

Tilberedning: Hak løg og pres hvidløgsfed. Steg det på en pande i olie. Tilsæt de friske spinatblade og lad dem falde sammen. Hæld straks blandingen i et dørslag og lad det dryppe af. Skær kyllingefilet i skiver, steg dem på en pande, og lad dem køle lidt af. Pisk æg med salt og peber. Riv feta på den grove side af rivejernet.

Pensl et tærtefad med lidt smeltet smør og læg et ark filodej på. Det er meningen at stykket er for stort, for dejen skal til sidst foldes ind på midten som et låg. Pensl dejen med lidt smeltet smør. Fordel alle 4 ark filodej på samme måde, og pensl med smør mellem lagene. Arkene skal ligge forskudt, så hjørnerne bliver fordelt hele vejen rundt og ikke ligger oven på hinanden. Læg spinatblandingen på det sidste lag filodej, læg kyllingestrimlerne ovenpå og drys så revet feta henover. Hæld æggeblandingen ovenpå og fold filodejen ind over tærten, så den lukkes.
Det ser flottest ud hvis lagene skilles let ad, løftes lidt op og får lov at stritte lidt.

Pensl filodej-låget med smør og læg sølvpapir forsigtigt/løst henover. Bag tærten ca. 15 minutter ved 200°C, fjern sølvpapiret og bag den færdig yderligere 15-20 minutter. Server evt. med tomatsalat af friske tomater, rødløg i fine strimler, citronsaft og olivenolie.

%MCEPASTEBIN%

Sprød filo tærte med kyllingestrimler, spinat og feta

En tærte er en oplagt ret, når du vil bruge dine rester. Kyllingen kan være rester fra den hele kylling, eller de lår der ikke blev spist dagen før.