Logo

Retrotærte med rodfrugtsråkost

4 personer

Ingredienser

1 pakke butterdej

600 g. Danpo kyllingefilet/inderfilet

40 g. smør

1 spsk. hvedemel

1 spsk. kyllingefond

1 glas asparges

2½ dl. madlavningsfløde

1½ dl. letmælk

Salt og peber

1 æg


Tilberedning: Læg butterdejsplader til optøning på bagepapir. Smelt 20 g. smør og steg kyllingekødet heri. Krydr kyllingekød med salt, tag det op og stil det til side. Smelt yderligere 20 g. smør, tilsæt mel og pisk til det bliver en samlet klump. Tilsæt lidt mælk og pisk godt til massen er ensartet. Tilsæt mere mælk, pisk først med mælken og dernæst fløden og kog igennem til sovsen er jævn. Tilsæt kyllingefond og friskkværnet peber. Hæld vand fra asparges, skær kyllingefilet i strimler og kom det i sovsen. 

Smag til med salt, peber og evt. lidt kyllingefond.

Tag 4 butterdejsplader og læg dem i bunden af en smurt springform. Tryk dem godt sammen og fordel dejen jævnt i bunden og på siderne. Pensl dejen med sammenpisket æg. Tag sølvpapir, krøl det sammen til en ”pølse” og læg den langs dejkanten inde i fadet for at holde siden på plads.
Forbag tærten ved 175°C i ca. 10 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern sølvpapiret og hæld fyldet i.
Skær hver af de sidste to butterdejsplader i 4 strimler på langs, så der bliver 8 strimler ialt.
Flet et gitterlåg på toppen af fyldet med 4 strimler på hver led, så der dannes mellemrum.
Pensl dejen med sammenpisket æg og bag tærten 25-30 minutter ved 175°C varmluft.

Tag tærten ud af ovnen og lad den stå 5-10 minutter. Server med persillemarineret rodfrugtsråkost af revne gulerødder, rødbeder og pastinakker marineret med appelsinsaft, hakket persille og lidt olie.

Retrotærte med rodfrugtsråkost

En tærte er en oplagt ret, når du vil bruge dine rester. Kyllingen kan være rester fra den hele kylling, eller de lår der ikke blev spist dagen før.