4 personer
Ingredienser
4 stk. kyllingebryst
1 tsk. salt
2 spsk. karry
100 g. hytteost
75 g. frisk spinat
3 æg
1½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g. rødbeder
½ dåse røde kidneybønner
2 tsk. revet peberrod
1 spsk. græsk yoghurt
Salt
1 lille salatløg
1 håndfuld friske ærteskud eller andre spirer
Tilberedning
Læg kyllingebrysterne på et stort stykke stanniol og drys med salt og karry. Fold stanniol op omkring kyllingen og luk til, så det er tæt. Sæt kyllingebrysterne i ovnen, tænd ovnen på 150°C og steg i 3 timer.
Fjern stanniol og hæld væske og kylling i en dyb tallerken eller fad. Træk nu med to gafler kyllingekødet fra hinanden i flager, og bland det godt rundt, så karry og væske fordeles i kyllingekødet.
Blend hytteost med spinat, æg, mel, bagepulver og salt, og bag dejen på et hjertevaffeljern.
Skær rødbederne i skiver og kog dem i lidt vand, indtil de er godt møre. Hæld vandet fra og lad rødbederne afkøle let. Blend så rødbederne med kidneybønner (uden væsken fra dåsen), revet peberrod og græsk yoghurt og smag til med salt. Sæt rødbedespread’en på køl indtil den skal bruges.
Skær salatløg i tynde skiver og ærteskud i mindre stykker.
Anret lidt rødbedespread på halvdelen af de grønne hjertevafler og der på karrykylling. Pynt med salatløg og friske ærteskud, og brug resten af vaflerne som låg.
Server de små grønne vaffelsandwich med karrykylling sammen med ekstra ærteskud eller spirer, og evt. en grøn salat.