Logo

Gratineret filet med karameliserede løg, timian og sprøde rodfrugter

4 personer 

Ingredienser
4 stk Danpo Minutfilet/filet
100 g revet ost
Smør til stegning
Salt og peber

Karamelliseret løg
2-3 løg i strimler
2 spsk. frisk timian, finthakket
Smør
1 tsk. rørsukker
1 spsk. hvidvinseddike

Rodfrugter
500g blandede rodfrugter
Citronskald, timian og hvidløg

 

Tilberedning

Forvarm ovnen til 200 °. Bland løg med timian og steg det på en pande ved svag varme i smør, indtil de er bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt sukker og eddike og bring det i kog. 

Vend rodfrugterne med olie, salt, peber, citronskal og hvidløg – bag dem møre i ca 30 min ved 180°C.

Krydr fileterne med salt og peber. Steg dem gyldne, max 1-2 minutter ved høj varme på hver side. Læg fileterne i et ovnfast fad og top med løg og ost. Bages i midten af ​​ovnen cirka 10 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og osten er gylden.

Gratineret filet med karameliserede løg, timian og sprøde rodfrugter

Gó ide: Server med en lækker dip til rodfrugterne