4 personer
Ingredienser
500 g Danpo kyllingefilet
50 g smør
2 fed hvidløg
1 bundt basilikum
Saften og reven skal fra ½ citron
Salt og peber
Rødbederåkost:
500 g rødbeder
50 g solsikkekerner
1 dl olie
1 spsk sennep
2 spsk balsamico
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
1 tsk sukker
Salt og peber
Tilbehør: Brød
Tilberedning
Rør smør, finthakket hvidløg, basilikum, citronsaft og revet citronskal sammen. Stil det på køl i ca. 1 time.
Lav en lomme i kyllingefileten og fordel smørret heri. Pensl kyllingerne med olie og salt, og steg dem ved 180° C i ca. 25 minutter.
Rist solsikkekernerne i ovnen ved ca. 180° C, til de er gyldne. Rør æggehvide, sennep, balsamico og sukker sammen. Pisk olien i, og spæd evt. til med lidt vand.
Tilsæt solsikkekernerne og strimlet rødbeder, og lad det trække i ca. 30 minutter.
Server salaten til kyllingen sammen med brød.
Energi pr. portion: 2805 kJ (668 kcal)
Energifordeling: Protein: 22 %, kulhydrat: 32 %, fedt: 46 %