Logo

Cremet kyllingesuppe

4 personer

Ingredienser

500 g. kogt kyllingekød - evt. filet

1 helt hvidløg

Lidt olie

1 liter klar kyllingesuppe / kyllingeboullion

2,5 dl. fløde

100 g. flødeost naturel

250 g. helbladet spinat

250 g. majs


Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C og del hvidløgsfeddet i to. Smør skærefladerne med olie og bag dem i ovnen i 15 minutter til de er møre og har fået lidt farve.

Kog i mellemtiden suppen op og tilsæt fløde og flødeost.  

Lad suppen simre i 15 minutter og smag den til med salt og peber.

”Smut” de bagte hvidløgsfed fra skallerne og mos dem med en gaffel. Kom hvidløgsmos i suppen.

Tilsæt kogt kylling, skåret i strimler eller ”revet” i mindre stykker, spinat og majs.

Lad suppen koge op og lad den simre 10 minutter med fyldet i.

Server evt. med groft brød.

Cremet kyllingesuppe

TIP:

Koger du suppe af en hel kylling, kan du anvende resten af kødet til en lækker hønsesalat. Du finder opskriften på klar suppe her (erstat bare kyllingeskrogene med en hel Danpo kylling).

 

Du finder opskriften på hønsesalat her.