Logo
om-danpo-banner.png
Aars_2.jpg
Samtale.jpg
Farre-kontor.jpg

Danpos historie går flere år tilbage

Kommercielt opdræt af slagtekyllinger begynder i 1950’erne og dermed skyder en lang række små slagterier op. Historien om Danpo er den klassiske fortælling om, hvordan en række virksomheder slår sig sammen i stadigt større enheder for at opnå fordelene ved stordrift.

1972

 

Andelsslagterierne i Vamdrup,
Randers, Svendborg og
Ringsted og i Rønne på
Bornholm går sammen i
Danpo AmbA (Danish Poultry).

1975

 

 

Danpo AmbA går i betalingsstandsning.
Rekonstrueres som Danpo A/S
med bl.a. KFK, DLG og
Danpo AmbA (producenterne)
som aktionærer.

 

1977

 

 

Danpo køber KFK Fjerkræ, Aars.
En række slagterier lukkes i 1980-1990’erne.

 

1990

 

 

Danpo overtager Farre Food ved Give.

 

1995

 

 

SPO – Scandinavian Poultry Industry
køber Danpo A/S.

 

1996

 

 

De danske forbrugere tilbydes for
første gang salmonellafri kylling.
Strategien er at være førende
indenfor fødevaresikkerhed.

 

 

 

 

2000

 

 

Forædlingsfabrikken i Farre indvies.
Stegning og panering af kylling til frost.

 

2003

 

 

 

Spira (Sverige) køber Struer i Danmark.

 

2005

 

 

Lantmännen  (Sverige) køber Spira. 
Spira skifter navn til Kronfågel Holding.

 

2007

 

 

Slagteriet i Farre lukkes - herefter fokus på forædlingsfabrik.

 

2009

 

 

Modernisering og udvidelse af slagteriet i Aars –
samlede investeringer DDK over 110 mill.

 

2011

 

 

Investering på DKK 60 mill. i forædlingsfabrikken i Farre.

2013

    

Bliver del af ny nordisk kyllingevirksomhed 
Scandi Standard -med cirka DKK 5 mia i årlig omsætning:
Danpo (DK), Kronfågel (S), Cardinal Foods (N). 

 

Danpo er idag en del af nordens
største producent af fjerkræ!

Gul-kylling_2.jpg
brystfilet - Frost2_400.jpg
Aars_2.jpg