Logo
om-danpo-banner.png
Aars_2.jpg
Samtale.jpg
Farre-kontor.jpg

Danpo A/S indgår i fjerkrækoncernen Scandi Standard, der er noteret på Børsen i Stockholm.

Koncernen er Skandinaviens største forarbejdningsvirksomhed inden for kylling. Scandi Standard repræsenterer med ledende markedspositioner en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner.

Scandi Standard består af Danpo A/S fra Danmark, svenske Kronfågel AB og Den Stolte Hane AS i Norge, Herregård i Irland og Naapurin Maalaiskana i Finland.

Koncernen producerer, sælger og markedsfører kølede, frosne og forædlede kyllinger via de stærke varemærker Danpo, Kronfågel, Den Stolte Hane, Vestfold Fugl, Ivars og Din Kylling.

Scandi Standard repræsenterer dels geografisk oprindelse og fokus, dels på vi på alle områder tilstræber på løfte kyllingekategorien til en stadigt højere standard.

Her kan du læse mere om vores skandinaviske koncern.

Fremstiden er nu, og ansvaret er fælles.

Derfor vil vi hos Danpo gøre vores til at sikre en mere bæredygtig fremtid. Det er i forvejen et fornuftigt klimavalg at spise kylling, der har en meget lille Co2-påvirkning sammenlignet med andet kød. Vi vil gerne tage den et skridt videre, så forbrugerne også i fremtiden kan sætte kylling på bordet med ekstra god klimasamvittighed. Det gælder blandt andet den soja, der bruges i foderet til kyllingerne. 

100 % ansvarlig i 2025

I regi af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja har Danpo i 2021 defineret en 2025 strategi for yderligere ansvarlighed for anvendelse af soja-råvarerne. Danpos 2025 soja-strategi betyder, at Danpo senest i 2025 vil sikre, at alle soja-råvarer stammer fra 100% ansvarlig sojaproduktion. Al soja importeret vil derfor oprinde fra leverandører, der sikrer at råvaren er fremstillet efter bl.a. retningslinjerne udarbejdet i 2021 fra The European Compound Feed Manufactureres´ Federation (FEFAC).

 

Alternative proteinkilder og certifikater

Herudover vil Danpo arbejde på forskellige projekter, der analyserer mulighederne for at anvende alternative proteinkilder til kyllingernes foder – fx insekter, marineproteinkilder eller alternative planteproteiner ligesom der kan aftales særskilte indkøb af bl.a. RTRS-certifikater i samarbejde med vores kunder. RTRS-certifikater udstedes via den internationale ’Round Table on Responsible Soy Organization’ som støtter dyrkning af ansvarlig soja på verdensplan.

Danpo A/S har fokus på bæredygtig sojaproduktion i relation til den råvare, der indgår i foderet til kyllingerne virksomheden kontraherer, producerer og processer samt sælger. Derfor stiller Danpo også en række krav til foderleverandørerne i virksomhedens værdikæde for slagtekyllinger. Kravene stilles og styres via den af DANAK Akkrediterede Produktstandard; Assured Chicken Quality Programme (ACQP).

Gennem denne standard stiller Danpo bl.a. krav om at foderleverandørerne skal sikre at den anvendte soja (både bønner og olie) ikke må oprinde fra Amazonas området (via det såkaldte Soja-Moratorie). Disse krav 3. parts-auditeres og dokumenteres løbende af Det Norske Veritas (DNV).

Læs mere om vores indsats mod en mere bæredygtig fremtid her.

Vores fabrikker

Farre_2.jpg

Fabrikken i Farre - en produktion i særklasse.

Med de nyeste kompetencer inden for stegning og panering, møder vi forbrugernes ønsker om velsmagende kyllingeprodukter, der er nemme af tilberede.

Aars_1,.jpg

Vores slagteri i Års er topmoderne

Vi slagter omkring 50 millioner Danske kyllinger om året.
Slagteriet har dygtige folk ansat med kompetencer indenfor såvel godt håndværk som den mest avancerede forarbejdnings- og emballageteknologi.

Vi er Danpo