God allround køkkenhygiejne – BARE BASIS
Vi ved det godt… at vi skal vaske hænder, skifte skærebræt og ikke blande kød og grønt osv.
Derfor har vi her samlet 12 af vores bedste køkkentips...
-
Sørg for, at kødet kommer hurtigt hjem og på køl efter indkøb
-
Korrekt køleskabstemperatur er højst +5 grader
-
Hold køleskabet rent
-
Tag først kødet ud af køleskabet, når det skal tilberedes
-
Marineret kød opbevares i køleskab under marinering
-
Optø frosset kød i køleskab
-
Vask hænder før og efter berøring af rå madvarer
-
Brug altid rene redskaber
-
Vask skærebræt og kniv grundigt i varmt vand og opvaskemiddel efter partering og udskæring af råt kød - og lad det tørre helt, før det bruges igen
-
Det er praktisk at have flere skærebrætter, så du kan tage et rent og tørt til det næste, du skal skære ud
-
Sæt middagsrester hurtigt i køleskabet, også selv om de stadig er lune
-
Bland ikke rå varer med tilberedte varer
