Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Strimlet kyllingelårkød med eksotisk kompot

10 port

Ingredienser
1,3 kg Strimlet Danpo kyllingekød
7 spsk. majsolie
350 g rødløg i skiver
700 g squash i skiver
500 g minimajs
Ca. 60 g citrongræs i fine strimler
Salt
Chili
Evt. friske koriander

Tilbehør
500 g basmati ris
80 g ristede mandelsplitter

Exotisk kompott
80 g hakket løg
50 g gul peberfrugt i tynde strimler
1 spsk. olivenolie
2 stk. bananer i skiver
80 g rosiner
1,5 dl appelsinjuice
1 spsk. eddike
1 tsk. stødt ingefær
1 lille stk. hel kanel eller en tsk. stødt kanel
3 stk. hele nelliker eller ½ tsk. stødt nellike
3 dl mango chutney
Salt og groftmalet sort peber

Tilberedning
Det strimlede kyllingekød brunes i majsolie. Rødløg, squash og minimajs tilsættes. Lad det simre en 10-15 min. Smages til med salt, chili og citrongræs.
Risene koges som beskrevet på emballagen. Vandet hældes fra risene og blandes med de ristede mandelsplitter.
Server straks mandelrisene til kyllingekødet med grønsagerne, den exotiske kompot og evt. friske koriander.

Exotisk kompott
Sauter løg og peberfrugt i olivenolie. Tilsæt bananer og rosiner, lad det koge 5-10 min. Tilsæt appelsinjuice, eddike og krydderier. Lad det koge indtil bananerne er bløde at røre ved. Fjern kanelstangen og de hele nelliker. Lad det afkøle, tilsæt derefter mango chutney. Smag til med med salt og peber. Lad chutneyen "modne" en dag i køleskab.