Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Marokkansk kylling

10 personerIngredienser

Ingredienser
10-15 Danpo under- eller overlår

Marinade
0,4g safran
2 spsk. delikatesse paprika
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
4 fed knust hvidløg
1 dl olie
2 tsk. salt

Cous cous salat
6 dl cous cous
6 dl vand alt
2 bdt. slanke forårsløg
1½ dl soltørrede tranebær
1½ dl koriander
60g mandelsplitter
2 bdt. frisk hakket mynte
2 små romainesalat

Dressing
6 spsk. citronsaft
4 spsk. olivenolie
Salt, peber

Tilberedning
Rør marinaden sammen. Kom kyllingestykkerne i en plastpose, hæld dressingen over, luk posen og ryst godt så marinaden fordeles jævnt. Lad det trække mindst en time, men gerne til næste dag.

Læg kyllingelårene på grillen og grill dem indirekte i en kuglegrill ca. 45 min. Grilles lårene på en traditionel grill bør der være god afstand til kullene, så kødet ikke brændes. Stegetiden er ca. 1 time.

Rør cous cous og salt i kogende vand, tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 5 min. Rør cous cous grynene løse med en gaffel.

Bland dressingen, og hæld den over cous cous med fintsnittede forårsløg, tranebær, korender, ristede mandelsplitter og hakket mynte. lad salaten trække mindst 1/2 time og smag til med salt og peber.

Skyl salatbladene grundigt og kasser de yderste. Anret cous cous salaten på de sprøde salatblade lige inden servering.

Tips! Kyllingelårene kan selvfølgelig også tilberedes i ovnen ved 200°C i ca. 45 min.