Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingekotelet/ løvstikke og porre med cremet blomkål og spinat

10 Portioner

Ingredienser

1 ½ kg blomkål i små buketter

150g spinat i hele blade

½ liter piskefløde

100 g hvid cheddar ost

Smør 

2 kg kartofler fint revet

3 æg

1 dl mælk eller fløde

10 skiver Bacon

Reven ost

Friskhakkede krydderurter


Tilberedning

Steg kyllingkoteletten i ovn ved 200°C ca. 20-25 min. til de er gennemstegt.

Blomkålen blancheres, afkøles let og sauteres i smør på en pande. Tilsæt revet hvid cheddar, og lad det simre ved svag varme til saucen bliver cremet. Tilsæt spinat umiddelbart før servering og smag til med salt og peber.

Læg de revne kartofler på smurt bagepapir i et tyndt lag. Krydr med salt, peber og friske krydderurter. Æg og mælk piskes sammen og hældes over. Fordel til slut ost og bacon ud over kartoflerne, og bag i ovnen i ca. 15 min til kartoflerne er møre.

Kartoffelpladen afkøles let og rulles som en roulade. Skæres i passende stykker, og varmes evt. i ovnen før servering.