Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål

10 personer

Ingredienser

3 hele Danpo kyllinger

3 spsk. fint salt

6 æbler

3 usprøjtede appelsiner

12 stk. store svesker

24 stk. tørrede abrikoser

6 hele stænger kanel

1000 g. rødkål

50 g. smør

2½ spsk. balsamicoeddike

½ tsk. stødt allehånde

2½ tsk. salt

Tilberedning

Gnid kyllingerne godt med salt både indvendig og udvendig og læg dem i en bradepande.

Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingerne sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.

Steg kyllingerne ved 175ºC varmluft i ca. 1½ time indtil de er gennemstegte.

Snit rødkål. Smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid. 

Server helstegte kyllinger med rødkål og klassisk juletilbehør som kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.