Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Grillet kyllingespyd med majssalsa og avocadocreme

10 portioner

Ingredienser
20-30 stk. Danpo kyllinge inderfilet
20-30 træspyd
Salt og peber
Oliven- eller rapsolie
5-8 friske majskolber eller 1250 g frosne majs
2½ rødløg
5 røde peberfrugter
2½ agurk
5 tomater
2½ lille rød chili
2½ bundt frisk koriander
Saft og skal fra 7-8 limefrugter
5 avocado

Tilberedning
Træspyd lægges i koldt vand (mindst ½ time før de skal bruges). Tænd op i grillen.

Til salsaen skrælles majskolberne, majskernerne skæres fra majsstokken (hvis der bruges frosne majs, skal de være optøet og godt afdryppet). Rist majskernerne på en tør pande ved middel varme, afkøles. Skær peberfrugt, tomat, agurk og rødløg i tern og bland dem med majsene i en skål. Tilsæt fintsnittet chili og koriander og smag til med saft og skal af 2 limefrugter.

Advocadoerne skrælles, sten fjernes. Advocadoerne moses med saften fra 1 limefrugt og smages til med salt.

Kyllinge inderfileterne trækkes på træspyd. Pensles med olie. Krydres med salt, peber og grilles ca. 5 min. Vendes ofte så de får fine grillstriber.
Brug evt. et stegetermometer, kødet skal på den tykkeste del være ca. 70°C. Lægges over på et fad og afkøles er par minuter inden serveringen.

Serveres med salsa og advocadocreme. Der kan også serveres salsachips til.