Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Grydestegt kylling med klassisk agurkesalat

10 portioner

Ingredienser

Grydestegt kylling

3 hele kyllinger

6 dl. frisk persille

3 spsk. groft salt

60 g smør

12 gulerødder

6 pastinakker

6 løg

6 dl. kyllingefond

Klassisk agurkesalat

6 agurker

1 spsk. salt

12 spsk. eddike

12 spsk. sukker

Friskkværnet peber

2,5-3 kg små kartofler


Tilberedning: Fyld kyllingerne med persille og gnid dem med groft salt på ydersiden.

Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingerne godt på alle sider.

Skær gulerødder, pastinakker og løg i mindre stykker, og kom dem i gryden. Tilsæt kyllingefond og læg låg på gryden. Steg kyllingerne ved svag varme ca. 45 minutter til kødet er gennemstegt. 

Skær agurkerne i tynde skiver og drys dem med salt. Lad agurkerne trække ½ time og tryk vandet af dem. Rør eddike med sukker og friskkværnet peber, og hæld lagen over agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække mindst ½ time, gerne mere.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, ca.15-20 minutter, afhængig af størrelsen.

Parter kyllingerne og server med agurkesalat og kogte kartofler.

lav en nem sauce ved at blende nogle af grøntsagerne i gryden (gulerødder, pastinakker og løg) med stegeskyen. Spæd op med vand og smag evt. til med salt og peber