Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Coq au vin (kylling i rødvin) med koldhævet flutes

10 personer

Ingredienser
2 Hele Danpo kyllinger
Hvedemel
Smør eller olie til bruning
300 g bacon i tern
300 g skalotteløg
400 g champignon
2 bouquet garni (timiankviste og laurbærblade)
2 små bdt. bredbladet persille
1½ flaske rødvin
Evt. lidt hønsebouillon
Salt, peber


Tilberedning
Parter kyllingen i ca. 8 stykker og vend stykkerne i hvedemel krydret med salt og peber. Brun baconstykkerne i wokken til de er gyldne, læg dem til side og hæld fedtet fra.

Brun skalotteløg og champignon hver for sig og læg til side.
Brun kyllingestykkerne på begge sider, tilsæt bouquet garni, persillestilke, bacon, løg og rødvin. Kom evt. lidt hønsebouillon ved og lad det simre i ca. 40 min.

Tilsæt de hele brunede champignon og lad dem koge med de sidste 10 min. Skum fedtet fra og smag til med salt og peber.
Drys med hakket persille og server koldhævet flutes til.

Server med brød.