Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingekødboller i karrysauce med ris og ærter


10 personer

Tilberedning: ca. 45 minutter

Ingredienser:

1,2 kg hakket kyllingekød
2½ tsk salt
1½ tsk peber
2 æg
2 stort løg
2 fed hvidløg

Karrysauce med æble og løg
7 tsk smør
3 spsk karry – eller efter smag
2 løg
2 æble
3 spsk hvedemel
6 dl bouillon
2,5 dl minimælk
1½ bundt hakket persille

Tilbehør:
8 dl ris
1 kg frosne ærter


Tilberedning
Kog risene.
Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg til en sammenhængende og fast fars.
Form kødboller med en barneske.
Smelt smørret i en gryde og svits karryen heri. Tilsæt løg og æble i tern og svits det med i ca. 1 minut under omrøring. Drys mel i og rør. Tilsæt bouillon og mælk og lad saucen koge nogle minutter. Blend saucen fx med en stavblender.
Kom kødbollerne ned i karrysaucen og kog dem ved svag varme ca. 10 minutter til de er gennemkogte. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere karry.
Pynt med hakket persille.
Kog ærterne et øjeblik. Bland evt. ærter og ris før servering.



Kilde: Landbrug og Fødevarer