Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingedolmere med sommerstuvning

10 portioner

Ingredienser

900 g Danpo hakket kylling
2 tsk. salt
5 gulerødder
2½ bdt. forårsløg
3 tsk. tørret basilikum
3 tsk. tørret oregano
2-3 tsk. hvidløgspulver
1-2 liter kyllingebouillon
20 hele blade fra savoykål eller spidskål
Bindesnor af bomuld

Sommerstuvning
100 g smør100
100 g mel
Ca. 12 dl kogelage (af kyllingebouillonen)
900 g ærter
700 g gulerødder
Fløde - efter behov
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør: Nye, kogte kartofler

 

Tilberedning: 

Rør det hakkede kød sejt med salt. Gerne i en foodprocessor. Så bliver farsen finere og holder bedre sammen. Riv gulerødder og hak forårsløg. Rør grønsagerne i farsen sammen med krydderierne. Kog bouillonen op og kog kålbladene i bouillonen i ca. 2 minutter til det er møre. Skyl dem straks i koldt vand og dup dem tørre i et rent viskestykke.

Kog de hele gulerødder til stuvningen i bouillonen til de er møre. Tag dem op og lad dem køle af til du skal bruge dem.

Fordel farsen på bladene og fold dem sammen som pakker. Hold dem sammen med snor.

Kog dem i bouillonen i ca. 15 minutter, og lad dem blive i den varme bouillon mens du forbereder stuvningen.

Smelt smør i en gryde og rør melet i.

Tilsæt kogelage lidt ad gangen mens du pisker og lad herefter saucen simre 10 minutter.

Skær de kogte gulerødder i tern og kom dem i saucen sammen med ærter og fløde. Smag til med salt og peber og server med nye kogte kartofler til kyllingedolmerne.

 

Go ide 

Istedetfor kål omkring dolmerne, kan du til børnemenuen med fordel bruge bacon.

Så skal de blot steges sprøde på panden istedet for at koge dem.