Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Tartelet pirogger med grøntsagspindemadder

10 personer

Ingredienser

600 g filet

5 tsk. smør

3-400 g friske grønne asparges

4-5 dl vand

ca. 3 spsk. maizena

3 spsk. flydende, koncentreret kyllinge fond

2½ dl. fløde

Evt. salt

Dej

6 dl. lunkent vand

20 g gær

1 tsk. salt

4 spsk. olivenolie

600 g fuldkornshvedemel

4-500 g hvedemel

1-2 sammenpiskede æg til pensling

Grøntsagspindemadder

1-2 agurker

30-40 små tomater

4 peberfrugter

30-40 friske sugarsnaps

60 tandstikker/små pinde

Fyld

Skær fileter i små stykker og steg dem i smør i en gryde. Skær asparges i skiver og steg dem sammen med kyllingestykkerne ca. ½ minut. Rør vand og maizena sammen og hæld det over kyllingekødet under omrøring. Tilsæt kyllingefond og fløde og lad det simre et par minutter. Smag evt. til med salt og lad fyldet afkøle inden det skal bruges.

Dej

Bland dejen sammen og lad den hæve ca. 30 minutter.

Rul dejen ud i 5 firkanter, ca. 45 x 60 cm. og skær hver af dem ud i 12 lige store kvadrater.

Læg fyld på dejen og fold den sammen diagonalt, så der dannes en trekant. Tryk siderne godt sammen med en gaffel, så fyldet ikke kommer ud under bagningen. Pensl piroggerne med sammenpisket æg, især på sammenføjningerne.

Bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 180 ⁰C.

Skær agurkerne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Byg pindemadder med tandstikkere af 1 skive agurk, 1 stykke peberfrugt, 1 sugarsnap og 1 cherrytomat.

Server tartelet pirogger med grøntsagspindemadder.