Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingefilet med krydret speltsalat

10 personer

Tilberedning: ca. 40 minutter 

Ingredienser
10 Danpo kyllingefileter, 500-600g 
Salt og peber
2½ tsk olie 

Speltsalat
5 dl parboiled spelt 
1 l bouillon, gerne grøntsagsbouillon
1,2 kg broccoli
250 g pinjekerner
2 fed hvidløg
2½ spsk olie
2 spsk citronsaft
2 løg, gerne rødløg
3 dl lyse rosiner, sultanas
250 g tørrede abrikoser
90 g soltørrede tomater
Frisk eller tørret mynte 

Tilberedning
Tilbered spelt i bouillon efter anvisning på emballagen. 
Del broccolien i helt små buketter og læg dem i en skål. Hæld rigelig kogende vand over. Læg stanniol eller låg på. Lad det stå 5 minutter. Hæld vandet fra og lad broccoli dryppe af i en si. 
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Rør spelten løs med en gaffel. Tilsæt knust hvidløg, olie, citronsaft, fintsnittet løg, rosiner, fintstrimlede abrikoser og tomater. Smag til med salt, peber og hakket mynte. 
Vend broccolibuketter og pinjekerner i salaten. 
Dup fileterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme. Kom kødet på panden og brun det 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg ca. 6 minutter på hver side til kødet er gennemstegt. Vend jævnligt. 
Skær evt. fileterne i tykke skiver ved servering og drys med groft peber. 


Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 29% 
Kulhydrat 43% 
Fedt 28% 
2310 kJ - 550 kcal 

Kilde: Landbrug og Fødevarer