Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingefilet med filo-bagt rodfrugtmos og spiresalat

10 personer
Ingredienser

10 stk. kyllingefilet  m/skind

1 spsk. fint salt

Friskkværnet peber

 

Filo-bagt rodfrugtmos

5 store gulerødder

5 pastinakker

5 store bagekartofler

3 æg

2½ spsk. smeltet smør

2½ tsk. salt

 

10 ark filodej

3 spsk. smeltet smør

 

Spiresalat

2½ dl. friske spirer, f.eks. lucerne

250 g krølsalat

1 spsk. olivenolie

2 store røde peberfrugter

20 radiser

Tilberedning

Drys fileter med salt og peber, og steg dem i ovnen ca. 30 minutter ved 180ºC.

Skær gulerødder, pastinakker og bagekartofler i skiver og kom dem i en gryde. Hæld koldt vand på, så det næsten dækker. Bring gryden i kog, og lad det småkoge ca. 30 minutter, til det hele er meget mørt. Hæld vandet fra, - gem et par dl. til senere.

Mos rodfrugter og kartoflerne, og rør mosen godt med et sammenpisket æg og smeltet smør. Tilsæt lidt af kogevandet, indtil konsistensen er passende blød og cremet. Smag til sidst mosen til med salt.

Pensl 4 små ovnfaste forme med smør. Klip filodejen i passende stykker, og læg dem i formene, et lag ad gangen. Pensl med en smule smør mellem hvert lag. Dejen må gerne stritte lidt op langs kanten. I formen kommes nu den færdige rodfrugtmos. Bag formene i ovnen ca. 20 minutter ved. 180 ºC

Bland spirer med krølsalat og olivenolie, og vend det godt rundt. Skær peberfrugt i strimler og radiser i meget tynde skiver, og bland det i salaten.

Server kyllingefilet med filo-bagt rodfrugtmos og spiresalat.