Dansk Engelsk Tysk Spansk

KyllingeTips

Kylling er sundt, lækkert, nemt og så dufter det skønt!

 

  1. Gør som italienerne og rul parma, salvie og mozarella ind i dine kyllingeruller før de steges.

  2. BrunchKylling Dyp mundrette kyllingestykker i beignetdej før de dybsteges og serveres med fx en morgenmild chilisalsa og agurkestave anrettet i æblemost.

  3. Gør kyllingen grovere og læg den i rugbrødssandwich fx sammen med en god mango og thai-tilsmagt dressing og snittet spidskål

  4. Lad hakket kylling være proteinkilden i fars-baserede retter som fx frikadeller, krebinetter, ruller og gratiner – det kan spises af alle uanset kulturel baggrund.

  5. Kylling i snor er godt, når kyllingen skal helsteges – det holder på form, saft og kraft!

  6. Gourmet-grillkylling anno 2014 er fin at servere med safranaioli, avocadocreme og citronfritter.

  7. Sæt kyllingekød på spyd med forskellige farver af grøntsager – det gør anretningen fingernem og gnavevenlig!

  8. Slip duften af nystegt kylling løs i køkkenet – det giver god appetit og lyst til at spise!

  9. Gør kyllingen grønnere ved at servere den i en grøn salat med fyld af grønne krydderurter, grillede squash og vend det hele i en god sauce-verde. 

  10. Tag kylling med ud på kantinens terrassegrill og husk at fortilberede større kyllingestykker, inden de får grillstreger.

  11. Server Hot-Chicky-Dog som Fredags-HotDog ved at bruge brød, kylling, chiliketchup, coleslaw, sennep og agurkesalat.

  12. Risotto-kylling er en klassiker på børnemenuen, og den er nem at spise for de små. 

  13. Kantine-kylling kan serveres i fad indkogt med kokos til fyldig kålsalat.

  14. Sæt Wok med Kok på menuen og lynsteg mundrette stykker kylling sammen med farveflotte grøntsager og velkrydrede smagsnuancer.

  15. Brug kylling som frokost-steak! Server den med grov pebersauce tilsmagt med sennep.

  16. Vis omsorg og sæt tyggevenlighed på menuen ved at servere kyllingekarbonader med letstuvet sommergrønt!

Undgå madspild 

I en tid, hvor der er fuld fokus på at mindske vores madspild, kan du opfatte en kyllingerest som en vigtig og køkkenøkonomisk ressource, der næste dag kan bruges i en ny sammenhæng og spiseoplevelse.

Brug resten fx som fyld i en salat, i en tærte, som topping på en pizz, i en stuvning, i sandwich eller som base i en god og fyldig suppe.