Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Honningbagt græskarsalat med sticky chicken

4 portioner

Ingredienser

kyllingeunderlår

3 spsk. brun farin

½ dl. balsamico

1 dl. soya sauce

2 dl. vand

1 tsk. fintrevet ingefær

3 fed hvidløg

 

2 spsk. sesamfrø

2 forårsløg

 

400 g. hokkaido græskar

1 spsk. flydende honning

1 spsk. limesaft

 

100 g. frisk spinat

100 g. blandet babysalat

4 stribede rødbeder

 

1 dl. vand + 2 spsk. sukker

2 dl. friske tranebær

Tilberedning

Bland brun farin, balsamico, soya sauce, vand og revet ingefær med presset hvidløg i en stor gryde eller en dyb pande. Læg kyllingelårene oven i og kog det op. Vend kyllingestykkerne når det koger, og skru ned på lavt blus, så det simrer (der skal ikke bruges låg). Lad kyllingelårene simre 15 min. og vend dem så om, og lad dem simre yderligere 15 min. Tag kyllingelårene op, skru op for varmen, og kog væsken ind så den tykner, det tager ca. 5-10 min. Læg kyllingelårene tilbage i gryden og vend dem godt rundt i den reducerede væske.

Tag kyllingelårene op og drys dem med sesamfrø og fintskåret forårsløg lige inden servering.

Skær hokkaido græskar i tynde både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp flydende honning og limesaft over bådene, og bag dem i ovnen ved 200°C i 15 min.

Bland spinat og babysalat, og skær de stribede rødbeder i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern eller med en tyndskræller.

Varm vand og sukker op i en lille gryde, og hæld de friske tranebær i. Lad det simre ca. 2 minutter og tag gryden af varmen, og hæld sukkerlagen fra.

Anret de honningbagte græskarbåde sammen med spinat, babysalat og rødbedeskiver, og pynt med lune tranebær.

Server sticky chicken kyllingelår med honningbagt græskarsalat.