Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Hele lår med friteret salvie og rodfrugt-fritter

4 portioner

Ingredienser

4 stk. hele lår

½ tsk. salt

Friteret salvie

1 lille bundt salvie blade

1 dl. smagsneutral olie

Salt

Rodfrugt-fritter

4 rødbeder

8 gulerødder

4 pastinakker

1 spsk. olie

½ tsk. salt

½ tsk. paprika

 

4 skiver brød

 

Tilberedning

Drys kyllingelårene med salt, og steg dem i ovnen ved 180° C i ca. 50 minutter.

Skyl og tør salviebladene og steg dem i olie på en varm pande, ca. 1 minut. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Skær rodfrugterne i lange tynde strimler, og kom dem i en frost pose. Bland olie og krydderier, og hæld det i posen. Luk posen og ryst det hele godt rundt, indtil olie og krydderier er godt fordelt på rodfrugterne. Bred rodfrugterne ud på en bageplade og bag dem i ovnen sammen med kyllingeoverlårene i ca. 40 minutter. Vend dem rundt undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.

Server de stegte kyllingelår med rodfrugte-fritter, fritteret salvie, brød og gerne en god dip eller dressing, f.eks. græsk yoghurt rørt med persille og citronsaft. Smagt til med salt og peber.