Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Helstegt kylling med julefyld og balsamisk rødkål

4 personer

Ingredienser

1 hel Danpo kylling

2 æbler usprøjtet appelsin

4 stk. store svesker

8 stk. tørrede abrikoser

2 hele stænger kanel

1 spsk. fint salt

400 g. rødkål

20 g. smør

1 spsk. balsamicoeddike

1 knsp. stødt allehånde

1 tsk. salt

 

Tilberedning

Gnid kyllingen godt med salt både indvendig og udvendig og læg den i et fad.

Skær æbler og appelsiner i grove både og fordel dem inde i kyllingen sammen med svesker, abrikoser og kanelstænger.

Steg kyllingen ved 175ºC i varmluft i ca. 1½ time indtil den er gennemstegt.

Snit rødkål, smelt smør i en gryde og tilsæt balsamico eddike, stødt allehånde, salt og rør godt rundt. Læg den fintsnittede rødkål i gryden og varm godt igennem under omrøring i ca. 5 minutter til rødkålen er mør, men stadig har lidt bid. 

Server den helstegte kylling med rødkål og klassisk juletilbehør som fx kogte kartofler, brunede kartofler og en god sauce.