Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Gammeldags Jordbærgrød

4 portioner
Det skal du bruge

Hvid creme
1 dl. græsk yoghurt
1 tsk. sukker
1 spsk. lakridspulver / granulat

Grød
700 g. jordbær
1 stang lakridsrod
150 g. sukker
1 spsk. kartoffelmel
Smag til med rå lakrids eller lakridspulver

 

Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

Hvid creme: Smag græsk yoghurt til med sukker og lakridspulver og stil på køl.

Grød: Vask jordbærerne. Kom dem i en gryde og tænd komfuret på helt lavt blus, tilsæt lakridsroden og sukker. Lad grøden komme langsomt i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt kold vand i et glas. Når grøden koger hældes blandingen i grøden i en tynd stråle, mens du rører grundigt rundt. Smag til med lakrids ved at rive rå lakridsen på et rivejern, eller tilsæt lakridspulver.

Server grøden kold eller varm med yoghurten.

Et godt råd: Du kan sagtens lave dejlig grød af stort set alle bær og frugter – også frosne….         

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen