Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

BBQ kyllingesnegle

Ca. 20 stk. snegle
Det skal du bruge

Fyld
1 pk. hakket Danpo kyllingekød
2 dl. BBQ sauce
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ stort rødløg
1 gul peberfrugt
1 lille håndfuld basilikum

Dej 
300 g. fuldkornshvedemel
200 g. hvedemel
1 pk. gær
2 dl. lunken vand
1 tsk. honning
1 dl. yoghurt neutral
1 tsk. fint salt 

 

Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

Fyld: Steg kyllingekødet i en gryde og tilsæt 1 dl. BBQ sauce, salt og peber. Tag gryden af varmen.
Rengør rødløg og peberfrugt og skær begge i små tern.
Skyl basilikum og hak det groft.  

Dej: Bland de to meltyper sammen. Opløs gæren i 2 dl lunket vand. Tilsæt honning, yoghurt og salt. Tilsæt lidt mel og ælt grundigt. Tilsæt evt. mere vand, hvis dejen er for tør eller tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
Ælt dejen grundigt i 10 minutter. Stil den derefter til hævning et lunt sted i en time. Efter hævning æltes dejen igen og rulles ud i en stort rektangulær plade.


Smør hele dejen med det sidste BBQ sauce. Fordel herefter det stegte kyllingekød, løg, peberfrugt og hakket basilikum over hele dejen. Rul herefter dejen sammen til en stor roulade. 

Skær 2 cm. tykke skiver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad sneglene efterhæve i 15 minutter et lunt sted med et viskestykke over. Bag sneglene i ovnen i 15-20 minutter ved 180°C indtil de er gennembagt og let gylden. 

 

Et godt råd: Bank forsigtigt under sneglene og lyt dig frem til, om de er gennembagte.

- De skal lyde hule.

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen