Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Æble trifli Gammeldags

4 portioner

Det skal du bruge

Grød
500 g. æbler
1 vaniljestang
30 g. sukker
2 dl. vand
1 citron

Vaniljeskyr
200 g. skyr
1 spsk. honning
1 spsk. vaniljepulver

Müsli
50 g. mandler
50 g. hasselnødder
150 g. havregryn
2 spsk. sukker
1 spsk. smør

Sådan gør du: Vask hænder, læs opskriften og find ingredienserne frem.

Grød - Laves gerne dagen før: Rengør, skræl og skær æbler i tern. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det med sukker, så det bliver vaniljesukker. Kom æblestykkerne i en gryde med vand, citronsaft, vaniljesukker og den skrabede vaniljestang. Kog det hele under låg i 10-15 minutter til æblerne er let møre. Mos æblestykkerne let med en gaffel så grøden samles til en tykkere masse. Stil på køl.

Vaniljeskyr: Bland skyr med honning og vanilje og stil det på køl.

Müsli: Hak mandler og hasselnødder, og bland dem med havregryn og sukker. Smelt smør på en pande og steg gryn/nøddeblandingen til det er let gyldent.

Anret i glas triflien – skiftevis med müsli, grød og vaniljeskyr.

 

Et godt råd: Hvis du laver rigeligt med müsliblanding – evt. dobbeltportion, kan du bruge det som topping på morgenmaden.

 

Opskriftsudvikler: Birgitte Vang Hansen