Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Grydestegt kylling med klassisk agurkesalat

4 portioner

Ingredienser

Grydestegt kylling

1 hel kylling

2 dl. frisk persille

1 spsk. groft salt

20 g smør

4 gulerødder

2 pastinakker

2 løg

2 dl. kyllingefond

Klassisk agurkesalat

2 agurker

1 tsk. salt

4 spsk. eddike

4 spsk. sukker

Friskkværnet peber

1 kg små kartofler


Tilberedning: Fyld kyllingen med persille og gnid den med groft salt på ydersiden. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen godt på alle sider.

Skær gulerødder, pastinakker og løg i mindre stykker, og kom dem i gryden. Tilsæt kyllingefond og læg låg på gryden. Steg kyllingen ved svag varme ca. 45 minutter til den er gennemstegt.  

Skær agurkerne i tynde skiver og drys dem med salt. Lad agurkerne trække ½ time og tryk vandet af dem. Rør eddike med sukker og friskkværnet peber, og hæld lagen over agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække mindst ½ time, gerne mere.

Kog kartoflerne i letsaltet vand, ca.15-20 minutter, afhængig af størrelsen.

Parter kyllingen og server med agurkesalat og kogte kartofler.

lav en nem sauce ved at blende nogle af grøntsagerne i gryden (gulerødder, pastinakker og løg) med stegeskyen. Spæd op med vand og smag evt. til med salt og peber