Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Pink burger med sprøde kyllingefrikadeller og broccomole

4 portioner

Ingredienser

450 g hakket kylling

1 tsk. salt

3 fed hvidløg

25 g bredbladet persille

100 g squash

1 spsk. fintrevet citronskal

2 tsk. frisk timian

1 æg

3 spsk. grahamsmel

2 spsk. olie til stegning

 

200 g rødbeder + vand til kogning

5 dl. vand

25 g gær

1 tsk. salt

2 spsk. olie

3 dl. durum hvede

4 dl. grahamsmel

4-5 dl. hvedemel

 

1 broccoli hoved inkl. stok

2 fed hvidløg

75 g flødeost naturel

½ tsk. wasabi

50 g frisk spinat

 

1 dl. hindbæreddike

1 cm. rød chili

2 små rødløg

Tilberedning 

Ælt hakket kylling med salt. Pres hvidløget, hak persillen og riv squash fint. Rør det hele i farsen sammen med fintrevet citronskal, frisk timian og æg. Rør til sidst grahamsmel i farsen, og lad den trække i køleskabet mindst 15 min.


Form farsen til flade små frikadeller og steg dem sprøde i olien på en pande.

Skræl rødbederne, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand til de er møre, ca. 35 minutter. Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt salt, olie, durummel og grahamsmel. Rør godt sammen. Blend rødbederne i kogevandet og hæld det i dejen under omrøring (gerne på maskine). Kom så hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen begynder at blive fast. Den må gerne være lidt klistret. Sæt dejen til hævning ca. 30 minutter. Sæt dagen på bageplade beklædt med bagepapir med 2 små skeer og lad dem efterhæve ca. 20 min. Bag bollerne ved 225°C i ca. 15 minutter

Skær broccoli hoved og stok i mindre stykker og kog det i letsaltet vand, indtil det er godt mørt, ca. 15-20 min. i alt. Hæld kogevandet fra. Pres hvidløget og tilsæt det sammen med flødeost naturel og wasabi. Blend det godt sammen og smag evt. til med lidt salt. Stil broccomolen i køleskabet indtil servering.

Kog hindbæreddike op i en lille gryde. Skær chili og rødløg i tynde skiver og læg dem i et syltetøjsglas. Hæld den varme eddike på, og lad det afkøle i køleskabet min. ½ time og gerne mere.

Flæk rødbedebollerne, smør bundene med broccomole, og fordel frisk spinat på bundene. Læg så kyllingefrikadelle og broccomole på, og pynt med syltede rødløg og evt. lidt frisk timian.

Server burgerne med ekstra syltet rødløg og frisk timian.