Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingekødboller i æblekarry

4 portioner

Ingredienser

450 g Danpo hakket kylling
2 tsk. salt
1 gulerod, revet
1 løg, finthakket
1/2 tsk. kardemomme
1 liter hønsebouillon (vand og 2 terninger) til kogning

Løg og æble kompot
2-3 æbler
2 løg
1 spsk. smør
1 spsk. karry

Sauce
50 g smør
50 g mel
5 dl kogelage (tages fra bouillionen)
2 dl fløde
1 spsk. karry
1 spsk. mild currypaste
Salt og peber

Tilbehør
Kogte byg- eller speltkerner

 

Tilberedning: Rør det hakkede kød sejt med salt. Gerne i en foodprocessor. Tilsæt revet gulerod, løg og kardemomme.

Kog bouillion op. Form boller af farsen og lad dem simre i bouillonen i ca. 20 minutter.

Æblekompot: Skær æbler i kvarte, fjern kernerne og skær dem og løg i både.

Steg æbler og løg i smør i en gryde til de er møre. Tilsæt karry og vend det hele godt sammen. Tag æbler og løg op af gryden og tilbered saucen i samme gryde.

Sauce: Smelt smør og rør melet i. Pisk kogelagen i lidt ad gangen og tilsæt fløde og karry. Lad saucen simre i 10 minutter og tilsæt boller, æbler og løg.

Server med kogte byg-eller speltkerner.

Go ide

Du kan også koge kødbollerne - hvis du koger dem i  bouillonvand giver det ekstra god smag!