Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingefrikadeller med tzatziki

2 personer

Tilberedning: Ca. 30 minutter

Ingredienser
400 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt
¾-1 tsk salt
¼-½ tsk peber
1 lille æg
1 løg
¼ bakke frisk basilikum eller 2 tsk tørret
½ citron
1 fed hvidløg
2 tsk olie

Tzatziki
½ agurk
100 g fast yoghurt 0,1% fedt
1 fed hvidløg

Tilbehør
2 grove pitabrød
50 g salat

Tilberedning
Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt 3 spsk snittede basilikumblade, 1 spsk revet citronskal og knust hvidløg. Rør farsen til den er sammenhængende.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Form 16 frikadeller med en barneske.
Læg frikadellerne på, når olien er varm nok. Brun dem 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tag frikadellerne af panden og kasser stegefedtet. Gem halvdelen af frikadellerne til senere brug.

Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i tynde skiver. Rør yoghurten med knust hvidløg og tilsæt agurk. Smag til med salt og peber.
Lun pitabrødene.

Kilde: Landbrug og Fødevarer