Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Butterflykylling med urtemarinade og grillede majs

4 personer

Ingredienser

1 Danpo Majskyling

2 dl neutral olie

1 bdt. frisk timian eller 2 spsk. tørret

1 spsk. tørret oregano

2 fed presset hvidløg eller 2 tsk. hvidløgspulver

1 spsk. løgpulver

1 spsk. paprika

1 tsk. chiliflager

4 majskolber

Koldt smør og flagesalt til servering

Tilbehør: Grøn blandet salat og godt brød


Tilberedning

Læg kyllingen på brystet på et skærebræt. Fjern rygbenet med en skarp kniv og fold kyllingen ud. Rør olie med urterne og krydderier. Gnid marinade på begge sider af kyllingen og grill den ca. 5 minutter på skindsiden ved direkte varme og derefter ca. 30 minutter på den anden side ved indirekte varme. Har du et stegetermometer skal temperaturen ved benet i overlårene vise 75°C.

Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i saltet vand i 10 minutter.

Pensl dem med lidt olie og grill dem ved direkte varme til de tager lidt farve. Server dem rygende varme til kyllingen med kold smør og flagesalt. 

Tip: Når du folder kyllingen ud på denne måde er den nemmere at grille og partere ved servering.