Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Kyllingesteaks med salvie og auberginedip

4 personer

Ingredienser
4 kyllingesteak
Citronsaft
Olivenolie
8-12 friske salvieblade

Auberginedip
1 aubergine
1 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille
1 dl græsk yoghurt
Salt, peber

Tilbehør
Bulgursalat
1/4 l. bulgur
3 rødløg
1 lille agurk
Salt
1 bundt bredbladet persille
1 dl små sorte oliven
100g feta i små tern
Evt. hjertsalatblade

Dressing
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Peber
Salt

Tilberedning
Dryp kødet med citronsaft og olivenolie og læg salviebladene på.

Prik auberginen med en gaffel og bag den over grillen, evt. i en kuglegrill, til den er mør, ca. 30 min. Vend den jævnligt. Kan også bages i ovnen ved 200°C ca. 30 min.

Halver auberginen, skrab kødet ud og blend eller mos det med knust hvidløg, hakket persille og yoghurt. Smag til med salt og peber. Grill eller steg kyllingesteaksene 3-4 min. på hver side.

Kog bulguren i letsaltet vand som anvist på emballagen og sæt den til afkøling. Skær rødløgene i meget tynde skiver og drys godt med salt. Skræl agurken, skær den i små tern og drys med salt.

Lad rødløg og agurkestykkerne trække mindst 15 min., skyl i koldt vand og dup tørt. Bland bulgur med salatede rødløg, agurketern, hakket persille, oliven og feta. Pisk olivenolie og citronsaft sammen og bland dressingen i salaten.

Smag til med peber og evt. salt. Salaten kan evt. blandes med hjertsalatblade eller anden sprød salat.


Gó ide: Server grillede pitabrød til.