Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Danpos historie går flere år tilbage...

Kommercielt opdræt af slagtekyllinger begynder i 1950’erne og dermed skyder en lang række små slagterier op. Historien om Danpo er den klassiske fortælling om, hvordan en række virksomheder slår sig sammen i stadigt større enheder for at opnå fordelene ved stordrift.

 

1972

 

Andelsslagterierne i Vamdrup, Randers, Svendborg og Ringsted og i Rønne på Bornholm går sammen i Danpo AmbA (Danish Poultry).

1975

 

 

Danpo AmbA går i betalingsstandsning. Rekonstrueres som Danpo A/S med bl.a. KFK, DLG og Danpo AmbA (producenterne) som aktionærer.

 

1977

 

 

Danpo køber KFK Fjerkræ, Aars. En række slagterier lukkes i 1980-1990’erne.

 

1990

 

 

 Danpo overtager Farre Food ved Give.

 

1995

 

 

SPO – Scandinavian Poultry Industry køber Danpo A/S.

 

1996

 

 

De danske forbrugere tilbydes for første gang salmonellafri kylling. Strategien er at være førende indenfor fødevaresikkerhed.

 

2000

 

 

Forædlingsfabrikken i Farre indvies. Stegning og panering af kylling til frost.

 

2003

 

 

Spira (Sverige) køber Struer i Danmark.

 

2005

 

 

Lantmännen  (Sverige) køber Spira. Spira skifter navn til Kronfågel Holding.

 

2007

 

 

Slagteriet i Farre lukkes - herefter fokus på forædlingsfabrik.

 

2009

 

Modernisering og udvidelse af slagteriet i Aars – samlede investeringer DDK over 110 mill.

 

2011

 

 Investering på DKK 60 mill. i forædlingsfabrikken i Farre.

2013

 

Bliver del af ny nordisk kyllingevirksomhed –Scandi Standard - med cirka DKK 5 mia i årlig omsætning: Danpo (DK), Kronfågel (S), Cardinal Foods (N). 

 

Danpo er idag en del af nordens største producent af fjerkræ!