Logo
Logo close
Forbruger Foodservice
Dansk keyboard_arrow_down Dansk Dansk Engelsk Engelsk Tysk Tysk Spansk Spansk
Dansk Engelsk Tysk Spansk

Danske kyllinger har det godt.

Når man taler om dyrevelfærd, er der fokus på at undgå unødvendig lidelse. Det er slet ikke ok, når hunde, heste eller andre dyr lider.

Hvad angår de millioner af danske slagtekyllinger, der hvert år sælges i danske butikker og serveres på skoler og i kantiner er der i dansk landbrug en tradition for at gøre tingene ordentligt.

Vi kan ikke tale med kyllingerne om, hvordan de har det, men vi ved, at hvis noget bløder og giver sår, så er der noget galt. Derfor observerer vi hele tiden det man kalder trædepudesvidninger hos kyllingerne.

Svidningerne opstår som en reaktion på dyrets kontakt med hudirriterende stoffer - eksempelvis fugtig og ammoniakholdig strøelse. Landmanden gør alt hvad han kan for at kyllingerne har det godt. Det giver en bedre pris hos slagteriet, og faktisk så er lige præcis kyllingefødderne en meget værdifuld eksportvare til Asien.

Den danske slagtekyllingebranche arbejder målrettet og effektivt på at reducere forekomsten af trædepudesvidninger, og kurven er knækket. Læs evt. mere om hvordan her:

Handlingsplanen for reduktion af trædepudesvidninger virker

Ellers drejer det sig om, at man indfanger, transporterer og slagter kyllinger så skånsomt og hurtigt som overhovedet muligt. Igen for at sikre et højt niveau for velfærden kombineret med krav til salmonellafrihed og bæredygtig fødevareproduktion.

De største danske kyllingeslagterier er godkendt halal

Læs mere om halal her