Dansk Engelsk Tysk Spansk

God allround køkkenhygiejne – BARE BASIS

Vi ved det godt… at vi skal vaske hænder, skifte skærebræt og ikke blande kød og grønt osv.

Derfor har vi her samlet 12 af vores bedste køkkentips...

  

  • Sørg for, at kødet kommer hurtigt hjem og på køl efter indkøb

  • Korrekt køleskabstemperatur er højst +5 grader

  • Hold køleskabet rent

  • Tag først kødet ud af køleskabet, når det skal tilberedes

  • Marineret kød opbevares i køleskab under marinering

  • Optø frosset kød i køleskab

  • Vask hænder før og efter berøring af rå madvarer

  • Brug altid rene redskaber

  • Vask skærebræt og kniv grundigt i varmt vand og opvaskemiddel efter partering og udskæring af råt kød - og lad det tørre helt, før det bruges igen

  • Det er praktisk at have flere skærebrætter, så du kan tage et rent og tørt til det næste, du skal    skære ud

  • Sæt middagsrester hurtigt i køleskabet, også selv om de stadig er lune

  • Bland ikke rå varer med tilberedte varer